KUTSUHUUTO: Talkoot vertaistukialustan rakentamiseksi hoitajille ja lääkäreille koronaepidemian keskelle

Hoitajat ja lääkärit työskentelevät lähiviikkoina poikkeuksellisen paineen alla koronavirusepidemian vuoksi. Tässä tilanteessa etulinjassa toimivien hoitajien ja lääkäreiden jaksaminen ja työkyky on ykkösprioriteetti, jotta varmistamme avun kaikille sitä tarvitseville. 

Haasteeseen vastataksemme, olemme käynnistämässä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle maksutonta vertaistuen alustaa, joka palvelisi sote-henkilöstöä 24/7. Etsimme pikaisella aikataululla kumppaneita mukaan talkoisiin, varmistamaan palvelun käynnistämiseksi ja sen ylläpitämiseksi riittävät resurssit. 

Teemme lopullisen päätöksen torstaina 19.3. klo 12.00 mennessä palvelun käynnistämisestä - siksi toivomme nopeaa reagointia tiedusteluumme. 

 • Tavoitteemme on avata vertaistuen alusta kahden viikon sisällä 
 • Palvelu olisi räätälöity koronaepidemian olosuhteisiin ja käynnissä ainakin toukokuun 2020 loppuun.
 • Käyttäjämäärissä ei ole ylärajaa (sote-ammattilaisia on Suomessa n. 250.000 hlö) 
 • Palvelu olisi maksuton sote-organisaatioille ja niiden henkilöstölle 
 • 24/7 avoinna olevalla alustalla avun pyytäminen ja sen antaminen on helppoa: 
  • Vertaisalusta on luottamuksellinen, aikaan ja paikkaan sitomaton sekä tarvittaessa anonyymi tapa jakaa kokemuksia ja tunteita 
  • Alusta tarjoaa mahdollisuuden kulkea vierellä ja tukea samojen haasteiden kanssa painivia kollegoita eripuolilla Suomea 
 • Keskusteluille resursoidaan sote-ammattilaisen toteuttama fasilitointi 
 • alustassa hyödynnämme suomalaisen startupin, Huoletin, teknologiaa (https://www.huoleti.com/fi)

Vertaistuki on tutkimusten valossa todettu olevan kustannusvaikuttava ja käyttäjälähtöinen tapa auttaa kliiniseen työhön liittyvien stressien käsittelyssä. Emme tavoittele projektilla voittoa ja panostamme itse talkoisiin kymmeniä valmistelutyöpäiviä. 

Keräämme nyt kumppaneita kattamaan tulevia kehittämis- ja ylläpitokuluja, jotta mahdollistamme fasilitoitua vertaistukea jopa kymmenille tuhansille sote-ammattilaisille. 

Kumppanuustasoja on kolme: 1000 eur, 5000 eur ja 10 000 eur (tai erikseen sovittaessa ehdottamasi summa, resurssien mukaan). Kaikki kumppaniorganisaatiot mainittaisiin palvelun etusivulla ja yhteistyöstä saa viestiä omissa kanavissa (ja se on toivottavaakin: toivomme että saamme viestin leviämään laajasti kentälle). 

HUOM: 
Mikäli saamme kumppaneilta käynnistys- ja ylläpitokuluja suuremman tuen, panostamme kaikki ylijäävät resurssit palveluun ja esimerkiksi keskustelun fasilitointiin mm. psykoterapian ammattilaisten muodossa. 

Kiinnostaisiko teidän organisaatiotanne osallistua talkoisiin?  

Arvostamme, jos voitte mahdollisimman pian ilmoittaa a) alustavasta kiinnostuksestanne lyhyen puhelinpalaverin sopimiseksi tai b) mikäli teillä ei ole mahdollisuutta tällä kertaa osallistua hankkeeseen. Ilmoitukset sähköpostitse heta.siranko@gesund.partners  

Yhteistyöterveisin, 

Gesund Partnersin perustajat Paavo ja Ville sekä muu tiimi