Anssi Rantala liittyy tiimiin

Gesund Partners panostaa vahvasti vaikuttavuusinvestoimiseen sosiaali- ja terveyssektorilla. Valtiotieteiden tohtori Anssi Rantala on nimitetty 23.3. alkaen Gesund Partnersilla tehtävään Executive Director, Impact Investing.

Ennen liittymistään Gesund Partnersiin Anssi toimi Aktia Pankin varatoimitusjohtajana vastaten varainhoidon liiketoiminta-alueesta sekä instituutioasiakkaista. Anssi on tunnettu ekonomisti ja pitkän linjan talousasiantuntija. Hän on työskennellyt mm. Suomen Pankin ennustetoimiston päällikkönä ja pääekonomistina sekä OP-ryhmässä että Aktia Pankissa.

Monimutkaisten yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan uusia keinoja. Vaikuttavuusinvestoiminen on yksi konkreettinen tapa ennakoivien ja ehkäisevien ratkaisujen vauhdittamiseksi. Anssi tulee keskittymään Gesund Partnersin asiakkaiden sekä kumppaneiden tukemiseen vaikuttavuusinvestoimisen liittyvissä kysymyksissä.

Aiheena vaikuttavuusinvestoiminen on hyvin ajankohtainen, koska se tarjoaa mallin etupainotteisiin investointeihin sekä yksityisen ja julkisen sektorin väliseen tulosperusteiseen yhteistyöhön, muun muassa koronaepidemiaan liittyvien valtavien haasteiden ratkomiseksi. Säästöpotentiaalin lisäksi vaikuttavuusinvestoiminen voi vauhdittaa palveluinnovointia ja sen myötä muun muassa alueellista elinvoimaisuutta.

Lämpimästi tervetuloa Anssi!