Tutustu gesundilaiseen – vuorossa Waltteri Lemola
Wallteri Lemola person photo

Röntgenhoitaja, yhteiskuntatieteilijä ja analyytikko: Waltterin uratarina kuvaa nuoren sote-ammattilaisen reittiä Gesund Partnersille ja miten hänen roolinsa on kehittynyt aina traineesta analyytikoksi.

Olen juuri äskettäin valmistunut VTM Helsingin yliopistosta, sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen maisteriohjelmasta. Aikaisemmalta koulutukseltani olen röntgenhoitaja, sekä opiskellut avoimessa yliopistossa mm. yhteiskuntapolitiikkaa. Pääasiallisesti olen ennen Gesund Partnersilla aloittamista työskennellyt sädehoidon parissa röntgenhoitajana.  

Miten oikein päädyin Gesund Partnersille?

Törmäsin Gesund Partnersiin ensimmäisen kerran sosiaali- ja terveydenhuollon tuotantotalouden kurssilla, jonka osatehtävänä tuli tehdä Rethinking Health: Vaikuttavuusperusteisen terveydenhuollon perusteet -verkkokurssi. Myöhemmin tämän jälkeen GP tuli vastaan sosiaalisessa mediassa. Tein hieman tiedonhakua GP:n toiminnasta, jonka jälkeen olinkin jo lähettämässä kyselyä trainee-mahdollisuudesta. Muutamien keskustelujen jälkeen Paavon ja Hetan kanssa sovimme, että aloitan GP:n ensimmäisenä traineena. Trainee-jakso sujui kaikin puolin mallikkaasti ja pääsin soveltamaan jo aikaisemmin omaksuttua tietoa sekä oppimaan paljolti uutta. Trainee-jakson aikaisia kuulumisiani pääsee lukemaan täältä ja täältä.

Trainee-jakson jälkeen jatkoin työskentelyä GP:llä samalla kun viimeistelin maisteriopintojani. Opintojen sekä työnteon yhteensovittaminen on yleisesti ainakin ajoittain haastavaa, mutta GP:llä siitä ei sellaista tehty.

Tänä päivänä työskentelen täysipäiväsesti analyytikkona. Pidän työstäni hyvin paljon. Myös tulevaisuuden näkymät ovat hyvät; GP:llä panostetaan vahvasti työhyvinvointiin ja siihen, että jokainen tiimin jäsen pääsee kehittämään osaamistaan eteenpäin. Tämä on tärkeää etenkin itselleni näin uran alkuvaiheessa.

Suosittelen Gesund Partnersia työpaikkana ehdottomasti niille, jotka haluavat olla mukana uudistamassa yhteiskunnan rakenteita ja edistämässä ihmisten hyvinvointia.