Uuden gesundilaisen esittely: Niklas Kokkola tuo tiimiin datatieteen syväosaamista 

Gesund Digital ylpeänä esittelee uuden jäsenensä, Niklas Kokkolan, joka liittyi maaliskuun alussa tiimiin tehtävänimikkeellä Senior Data Scientist. Niklas on suorittanut Lontoossa kandidaatin- ja maisterin tutkintonsa, joissa hän erikoistui tietojenkäsittelytieteeseen ja tekoälyyn. Hänellä on myös tohtorin tutkinto Lontoon yliopistosta jossa hänen monitieteinen väitöskirjansa (psykologia, tekoälytutkimus) keskittyi matemaattisiin malleihin, joilla selvitettiin, miten assosiatiivinen oppiminen toimii hermostojärjestelmän tasolla.

Niklaksella on laaja kokemus bioteknologiayrityksistä, joissa hän on työskennellyt potilastietojärjestelmien sekä koneoppimisen ratkaisujen parissa. Viimeisimmässä tehtävässään hän työskenteli Iso-Britanniassa ja tarkemmin NHS:n tietojen avulla syväoppimiseen perustuvan potilasstratifikaation, ‘Real World Evidence’ ohjelmistoalustan rakentamisen, sekä synteettisten kontrolliryhmien parissa. Hän on myös tehnyt yhteistyötä lääkeyhtiöiden sekä julkisten terveys- ja tutkimuslaitosten kanssa.  

Niklaksen motivoi liittymään Gesund Digitalin tiimiin yrityksen ainutlaatuinen missio parantaa suomalaista yhteiskuntaa ja terveyttä modernien ratkaisujen avulla. Hän tulee laajentamaan Gesund Digitalin kyvykkyyksiä tieteen, tietoinfrastruktuurin, tekoälyn ja terveydenhuollon analytiikan alueilla.  

Niklas kommentoi uutta tehtäväänsä seuraavasti: "Monien vuosien ulkomailla työskentelyn jälkeen ensimmäisen lapsen syntymä motivoi palaamaan takaisin Suomeen. Odotan innolla pitkiä kesäöitä ja monipuolisen luonnon kokemista. Työni on keskittynyt datatieteen ja tekoälyn, sekä bioteknologian ja terveydenhuollon risteyskohtaan. Uskon, että Gesund Digital on yksi parhaista paikoista vaikuttaa näihin aloihin Suomessa, ja odotan innolla pääseväni osallistumaan Gesundin työskentelyyn tällä alueella."  

Tervetuloa Gesund-perheeseen Niklas, mahtavaa kun olet osa yhteisöämme! Lue lisää Gesund Digitalin palveluista ja tarjoomasta täältä: gesund.partners/palvelumme/digital-innovation/