Yhteistyössä hyvinvoinnin, yhdenvertaisuuden ja ihmisarvon eteen

Gesund Partners muutti 2.5. Alppikortteliin Diakonissalaitoksen tiloihin. Ajatus tiiviistä ja uudenmuotoisesta yhteiskehittämisestä on kypsynyt jo jonkin aikaa, ja nyt otettiin iso askel kohti konkretiaa.

Yhteistyön tarkoituksena on vauhdittaa sosiaalisten innovaatioiden syntymistä Diakonissalaitoksen ja Gesund Partnersin missioiden mukaisesti. 155-vuotias Diakonissalaitos tekee työtä sen puolesta, että jokaisella on ihmisarvoinen elämä. Nelivuotiaan Gesund Partnersin missiona on rakentaa kestävää ja inhimillistä yhteiskuntaa.

Konkreettisesti Diakonissalaitos ja Gesund Partners käynnistävät yhdessä verkostomaista yhteistyötä sosiaalisten innovaatioiden ja niiden käyttöönoton vauhdittamiseksi. Sosiaalisten innovaatioiden ekosysteeminsuunnitelmista viestitään tarkemmin alkusyksystä 2023.

”Olemme GP:n perustamisesta alkaen pitäneet selvänä tavoitteena löytää hyvin konkreettisia keinoja hyvinvoinnin lisäämiseksi ja pahoinvoinnin vähentämiseksi yhteiskunnassa. Haluamme antaa oman panoksemme reilumman ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan kehittymiseen. Ihailemme Diakonissalaitoksen korvaamatonta työtä, erityisesti kaikkein heikko-osaisimpien eteen, ja odotamme innoissamme mahdollisuuksia päästä oppimaan ja ehkä tuomaan omia ajatuksia mukanamme. Gesund Partnersilla on osaamista esimerkiksi yhteiskehittämisen, sote-palveluiden tulosperusteisen rahoituksen, ekosysteemien johtamisen ja digitalisaation alueilla. Ratkomme Diakonissalaitoksen kanssa samoja haasteita, mutta eri keinoin. Työtilat samassa talossa tulevat itsessään synnyttämään positiivista kipinöintiä ja vauhdittamaan vaikuttavia innovaatioita!”, sanoo Gesund Partnersin toimitusjohtaja Paavo Perttula.

”Kaiken Diakonissalaitoksen työn ytimessä on ihminen. Yhteiskunnallisena säätiökonsernina haluamme olla kehittämässä suomalaisesta yhteiskunnasta sellaista, jossa ihan jokaisella on hyvä elää. Elämme Suomessa juuri nyt melkoista murroksen aikaa, ja nyt käsillä olevia suuria haasteita kukaan ei ratkaise yksin. Näemme, että verkostomainen yhteiskehittäminen on hedelmällinen ja innostava tapa edistää uusien ideoiden ja toimintamallien syntyä. Siksi olemme tästä yhteistyöstä todella innoissamme”, Diakonissalaitoksen yleishyödyllisen toiminnan johtaja Maija Hyle toteaa.

Kutsumme jo tässä vaiheessa kaikkia sosiaalisista innovaatioista kiinnostuneita yrityksiä, julkishallinnon organisaatioita, järjestöjä ja tutkijoita olemaan yhteydessä hankkeen koordinaattori Heta Sirankoon (heta.siranko@gesund.partners)

Lisätietoja:

Paavo Perttula                                                                       
Toimitusjohtaja, Gesund Partners                                         
0400 347698, paavo.perttula@gesund.partners
https://gesund.partners/      

Maija Hyle
Yleishyödyllisen toiminnan johtaja, Diakonissalaitos
050 434 1123, maija.hyle@hdl.fi
https://hdl.fi